Paul McCartney, legendarni bass gitarista još legendarnijeg sastava The Beatles, zajedno sa svojim kćerkama Mary i Stellom čini okosnicu kratkog filma One Day a Week kojim se nastoje potaknuti ljudi da provedu bar jedan dan bez konzumiranja mesa.

Film će biti premijerno prikazan na Konferenciji Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama koja će se održati ove sedmice i koja će biti usredotočena na problem korištenja životinjskog mesa u prehrani te na moguće posljedice ovakvog načina ishrane po globalnu klimatsku sliku.

Osim megapoznatog muzičara i njegovih kćeri, u filmu One Day a Week pojavljuju se Emma Stone i Woody Harrelson. Glavni producent bio je Yann Arthus-Bertrand ispred kompanije Hope Production, dok je glavni izdavač projekta filantropska organizacija Bloomberg.

U ovom kratkometražnom filmu možemo čuti i dio dvije decenije starog McCartneyevog hita Standing Stone te još uvijek neobjavljenu pjesmu Botswana. Zanimljivo je kazati i to da je Paul McCartney nešto više od 40 godina vegetarijanac.

  • author's avatar

    Autor: Redakcija

    Nedostaju biografski podaci.

  • author's avatar