Metafora je web magazin za kulturu, umjetnost i društvena istraživanja te će kao takav obrađivati teme vezane za muziku, film, pozorište, likovnu umjetnost, arhitekturu, filologiju i društvene aktuelnosti.


Portal Metafora je pokrenut prvog dana 2017. godine s ciljem da upozna širu javnost s trenutnim dešavanjima u kulturi i da suoči bh. društvo s izazovima savremenih društvenih gibanja. Web magazin Metafora prvenstveno je namijenjen omladini tako da je i njegov sadržaj prilagođen interesima ove dobne skupine (muzika, film, pozorište, likovna umjetnost, arhitektura, filologija i društvene aktuelnosti).

Povodom prvog rođendana Metafore pozivamo sve zainteresirane mlade ljude (od 18 do 35 godina) da se odazovu našem pozivu te da postanu dio našeg dopisničkog tima. Prijavom na ovaj konkurs otvara vam se prilika da usavršite praktična znanja iz oblasti žurnalistike, da upoznate nove ljude te da se profesionalno razvijete.

Sve što je potrebno kako biste postali dio naše malobrojne, ali odabrane ekipe jeste pismenost, opća obrazovanost i entuzijazam. Poželjno je da uz prijave pošaljete svoju kratku biografiju i jedan autorski članak.

 

Kontaktirati nas možete na e-mail adrese:

info@metafora.ba

urednistvo@metafora.ba

redakcija@metafora.ba

 

Rok za prijavu otvoren je do 31. januara 2018. godine, a broj pozicija nije ograničen.

Unaprijed se radujemo lijepoj saradnji!

  • author's avatar

    Autor: Redakcija

    Nedostaju biografski podaci.

  • author's avatar