Dolores O'Riordan, pjevačica grupe The Cranberries, preminula je danas u Londonu u 46. godini života, a do ovog trenutka svjetski mediji nisu prenijeli informaciju o tačnom uzroku smrti.

Dolores je rođena u Irskoj 1971. godine, a svjetsku popularnost stekla je 90-ih godina kao članica irskog alternative rock sastava The Cranberries s kojim je snimila pet albuma od kojih je posljednji Something Else objavljen 2017. godine. Također, Dolores O'Riordan je snimila i dva solo studijska albuma.

Dreams, Linger, Zombie, This Is The Day, Promises samo su neki od singlova po kojima će Dolores O'Riordan i njeno djelovanje u grupi The Cranberries ostati u svijesti ljudi širom svijeta.

Za publiku u našoj zemlji pjevačica grupe The Cranberries ostat će upamćena po pjesmi Bosnia koju je posvetila našem narodu za vrijeme ratnih dejstava 90-ih godina prošlog stoljeća, a Dolores O'Riordan je nastupila i na koncertu Pavarotti & Friends For The Children Of Bosnia koji je održan 2. aprila 1996. godine u italijanskoj Modeni.

  • author's avatar

    Autor: Redakcija

    Nedostaju biografski podaci.

  • author's avatar