Interpretatorka sevdalinki Amira Medunjanin, koju mnogi porede sa Billie Holiday, jednom od najznačajnijih jazz pjevačica svih vremena, prva je bh. umjetnica koja je snimala u londonskom ‘Abbey Road’ studiju.

Amira, čije izvedbe tradicionalnih pjesama odišu čistom emocijom, ne krije osuševljenje zbog snimanja u legendarnom studiju.

“Iskreno, o ovome sam sanjala cijeli život, a oduvijek sam željela doći ovdje, sjediti na podu i slušati tišinu studija. A želja mi se konačno ostvarila. Šta više, dobila sam priliku da snimam ovdje. Kada sam prvi put došla u Studio Two, morala sam dotaći zidove da osjetim energiju svih izuzetnih muzičara koji su je tamo apsorbovali proteklih decenija. I iskreno, osjetila sam je. Nepotrebno je reći da je to bio jedan od najsretnijih dana mog života”, kazala je Medunjanin.

Amira je prošlog mjeseca u ‘Abbey Road’ studiju, uz klavirsku pratnju Bojana Zulfikarpašića, snimila pjesmu ‘Nestaćeš iz mog života’.

“Ta pjesma predstavlja himnu svih umjetnika koji su nas uvjerili da je ljubav najmoćnija stvar na svijetu. A to je svakako naša skromna počast prošlim vremenima i energiji svih ljudi koji su stvarali zapanjujuću muziku u 20. stoljeću”, rekla je, ističući kako je ovaj londonski studio jedino mjesto na svijetu na kojem bi snimila ovu pjesmu.

“Morala sam to učiniti za bolje sutra. To su zaista neprocjenjivi trenuci, koji će sa mnom ostati čitav život”, zaključila je Medunjanin.

Izvor: Oslobođenje

  • author's avatar

    Autor: Redakcija

    Nedostaju biografski podaci.

  • author's avatar